Home O Nama Fabrike Dunavka

Dunavka

O fabrici

Od 2018. godine, u okviru Delta Agrara posluje Dunavka, fabrika ulja locirana u Velikom Gradištu. Osnovna delatnost fabrike je prerada suncokreta, soje i uljane repice, a proizvodi koji se dobijaju su sirova ulja i sačme.

Fabrički krug se prostire na ukupnoj površini od 91.054 m2, a u okviru proizvodnog dela fabrike nalazi se i pogon za predrafinaciju sirovih ulja, tj degumiranje ulja.

Proizvodni program za preradu uljarica predstavlja proizvodnju poluproizvoda koji daljem procesu služe kao osnovna sirovina za dobijanje rafinisanih ulja i proteinska komponenta stočne hrane.

Dunavka raspolaže kapacitetima od 60.000 t za 
Delta Agrar je uložio skoro 15.000.000 evra u obnovu fabrike čime je omogućena revitalizacija sva četiri pogona, povećani su skladišni kapaciteti i zamenenjena je kompletna mašinska oprema u silosima, a ugrađena je i nova sušara, kao i najsavremeniji sistemi za grubo i fino prečišćavanje uljarica.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, kontaktirajte nas na office.dunavka@deltaagrar.rs

Fabrika ulja Dunavka kontinuirano radi na širenju mreže dobavljača za merkantilni suncokret, soju i uljanu repicu, sirovine neophodne u procesu proizvodnje, kako sa pravnim licima tako i sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima

Kontakt

Aleksandar Živković

Direktor Društva