Home Ambiciozni ciljevi za 2024.

Ambiciozni ciljevi za 2024.

Delta Agrar postavlja ambiciozne ciljeve za 2024. godinu: planira prihod od 340 miliona evra i investicije u novu tehnologiju

Delta Agrar već duže vreme predstavlja sinonim za vodeću kompaniju u agroindustriji. Na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji za medije, generalni direktor Luka Popović predstavio je ostvarene rezultate i planove za poslovanje u 2024. godini. Uz već ostvarene uspehe, planiramo i dalje ulaganje i rast kako bismo održali našu vodeću poziciju na tržištu.

U skladu sa našom vizijom kontinuiranog rasta i inovacija, postavili smo ambiciozne ciljeve za 2024. godinu. Planiramo ostvariti prihod od 340 miliona evra, što predstavlja značajan rast od 22% u odnosu na prethodnu godinu. Osim toga, planiramo investirati 31 milion evra u nove tehnologije i proizvodne pogone kako bismo podržali naš dalji razvoj.

Jedan od ključnih faktora našeg uspeha je kontinuirano ulaganje u najsavremeniju agrarnu tehnologiju i digitalizaciju poljoprivrede. Zahvaljujući ovim naporima, veći deo našeg poslovanja već danas čini tzv. pametna poljoprivreda. Mapirali smo čak 90% obradivih površina Delta Agrara, a formirali smo i tim za digitalnu poljoprivredu. Uz to, koristimo najmodernije metode kao što su varijabilno đubrenje, varijabilna setva, mapa prinosa, prskanje dronom i upotreba veštačke inteligencije.

Prošle godine, ostvarili smo izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u vrednosti od 70 miliona evra. Naši proizvodi iz Srbije pronašli su svoje mesto na tržištima u 38 zemalja širom sveta, uključujući Evropu, Daleki istok i Sjedinjene Američke Države.

Delta Agrar nastavlja da postavlja standarde u agroindustriji kroz inovacije, održivost i posvećenost kvalitetu. Naši planovi za 2024. godinu svedoče o našoj odlučnosti da održimo našu vodeću poziciju na tržištu i nastavimo sa inspirativnim doprinosom agrarnom sektoru.