Home Primarna proizvodnja Proizvodnja voća

Proizvodnja voća

Ukus je ono po čemu se voće iz Delta Agrara razlikuje.

Naši voćnjaci prostiru se na površini od 700 hektara na imanjima u Čelarevu i Zaječaru, na područjima poznatim po povoljnim klimatskim i zemljišnim uslovima koji nam omogućavaju ostvarivanje visokih i stabilnih prinosa.

Zasadi voća organizovani su prema italijanskoj SUDTIROL tehnologiji. Jabuke se sade u gustim sklopovima, na razmaku od 3,2 x 0,8 metara i 3 x 0,6 metara, što omogućava da na jednom hektaru bude od 3.900 do 6.000 sadnica, što je ključno za postizanje visokih i stabilnih prinosa. Takođe, na određenim površinama primenjujemo još gušću sadnju na razmaku 2,5 x 0,50 metara, čime postižemo čak 8.000 sadnica po hektaru, što dodatno pojačava proizvodnju.

Pored gustoće sadnje, kvalitet sadnog materijala, zaštita od nepovoljnih klimatskih faktora, kvalitetno navodnjavanje i prihrana igraju ključnu ulogu u postizanju visokih i stabilnih prinosa. Naš sistem za navodnjavanje i meteorološka stanica su povezani sa GPRS-om i omogućavaju daljinsko upravljanje i praćenje parametara, dok se zalivanje i prihrana obavljaju automatski uz pomoć sistema za pametno navodnjavanje „Smart watering“.

Naši voćnjaci su takođe opremljeni i antifrost sistemom (zaštita od prolećnih mrazeva), irigacionim sistemom (za navodnjavanje), fertigacionim sistemom (za prihranu) i sistemom protivgradne zaštite, što ih čini najmodernijim i najvećim voćnjacima ovog tipa u Evropi.

Kontakt

Jabuke, trešnje i sadnice

Zoran Đogić

Category menadžer

Voće i povrće

Delta Agrar distribuira poljoprivredne proizvode, organizuje i razvija kooperaciju sa poljoprivrednim proizvođačima.

Pročitaj više