Home O Nama Odgovornost prema prirodi

Odgovornost prema prirodi

Društveno odgovorno poslovanje je temeljni princip Delta Agrara koji ostvarujemo kroz pružanje visokokvalitetnih proizvoda i usluga, očuvanje životne sredine i izgradnju pozitivnih odnosa s društvenom zajednicom.

Naš najveći izazov je postizanje visokih stopa proizvodnje bez zagađenja i degradacije, uz optimalno korišćenje prirodnih resursa. U tom cilju, postavili smo principe upravljanja životnom sredinom koji obuhvataju identifikaciju svih aspekata koji mogu uticati na životnu sredinu, te sprečavanje njenog zagađenja.

Delta Agrar se predano bavi primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i proizvodnjom hrane, poštujući najstrože standarde i zakone u oblasti bezbednosti i kvaliteta gotovih proizvoda.

Podstičemo poljoprivredne proizvođače da ostanu u svojim domaćinstvima kroz udruživanje sa najvećim agrosistemom u Srbiji, pružajući modernu proizvodnju, zdravstvenu bezbednost i vrhunski kvalitet proizvoda.

U našim ekološkim farmama svinja, poput farme Napredak u Staroj Pazovi, primenjujemo inovativne metode upravljanja, osiguravajući visok nivo sanitarne bezbednosti i minimalizaciju uticaja na okolinu.

Naše fabrike vode brigu o prečišćavanju otpadnih voda, dok u industriji brašna i testenina primenjujemo najmoderniju tehnologiju koja minimizuje negativne efekte na životnu sredinu.

Implementiranjem sistema zalivanja kap po kap u voćnjacima, pratimo potrebe biljaka za vodom na precizan način, što omogućava maksimalno racionalnu upotrebu vode.

Takođe, aktivno se angažujemo u integraciji obnovljivih izvora energije kako bismo smanjili emisije štetnih gasova za 50%, postavljajući solarne panele i koristeći biomasu za proizvodnju energije.

Sve naše proizvodne aktivnosti su održive, usmerene ka očuvanju životne sredine i poštovanju najviših standarda, što osigurava dugoročnu harmoniju između ekonomskih, ekoloških i društvenih aspekata našeg poslovanja.